• The Event Boutique

Tipuri de Ținute de Ocazie pentru Evenimente


Ca invitați, pentru a vă integra în atmosfera evenimentului și pentru a nu vă simți stingheriți (îmbrăcați prea elegant sau prea degajat) trebuie să urmați câteva indicații.


În primul rând există ținute considerate inacceptabile pentru invitați.

La nuntă, albul și alte nuanțe foarte pale care pot fi interpretate ca alb sunt rezervate doar miresei.

De asemenea trebuie ocolite culorile care vor fi purtate de către domnișoarele și cavalerii de onoare, acolo unde e cazul.

Negrul e de evitat la majoritatea evenimentelor (mai ales la doamne), dar poate fi purtat împreună cu accesorii foarte colorate pentru a-l înveseli.

Oricât de informal ar fi evenimentul nu sunt admisibile denimul, tricourile, rochiile mini, pantofii sport sau șlapii.

La ținutele formale (White Tie/ Black Tie) doamnele pot purta pantofi cu talpă joasă doar dacă sunt realizați dintr-un material elegant (satin, catifea, metalic etc.). De asemenea, doamnele pot înlocui rochia cu un costum sau salopetă din materiale elegante sau, pentru ținuta casual, cămașă cu pantaloni .


White Tie

Ținuta White Tie este cea mai formală, cea mai elegantă.

Doamnele vor purta rochie de bal, până în pământ, din material nobil (mătase, chiffon, satin, organza, catifea, dantelă), mănuşi de operă (care să acopere coatele) și bijuterii preţioase.

Domnii vor purta frac, cămaşă albă, cu guler de ceremonie, închisă cu butoni, cu panourile frontale din material diferit faţă de restul cămăşii, bine apretat, în formă dreptunghiulară sau în U, acoperite de vestă, cu manşete foarte bine apretate și papion alb.

Sacoul alb se poartă doar vara, la evenimente ce au loc seara (după ora 18), cu pantaloni, cravată sau papion negru.


Black Tie

Ținuta Black Tie este o ținută formală pentru evenimentele care au loc seara.

Doamnele vor purta o rochie de seară, până în pământ, din material elegant, bijuterii strălucitoare, poşetă plic, de ocazie.

Domnii vor purta smoking ( costum cu componente satinate: reverele,

nasturi îmbrăcaţi, refiletele la buzunare). Cămaşa va fi albă, neapretată, cu pliseuri, cu guler de ceremonie, tip tunică, sau cu bandă, închisă cu butoni și papion negru, cu pantaloni cu pense.


Cocktail

Ținutele de cocktail sunt pentru evenimente semi-formale care au loc ziua.

Pentru domni merge un frac sau un costum elegant și pantaloni cu dungă.

Pentru doamne e potrivită o rochie de cocktail (care acoperă genunchii)

din material fin, bijuterii clasice și o poşetă mică, de ocazie. Se evită rochiile maxi, mini, fără bretele, prea lejere.


Casual

Pentru că în general evenimentele informale au loc în exterior (în grădini sau chiar pe plajă) pot fi purtate ținute mai degajate, lejere, relaxate. Acestea pot fi realizate din materiale ușoare de vară (in, bumbac, viscoza), atâta timp cât croiala le înnobilează.

În general, costumele de vară pentru domni și rochiile înflorate pentru doamne sunt potrivite.

Doamnele pot purta balerini, platforme sau tocuri groase (mai ales dacă vor trebui să umble pe iarbă sau nisip) atâta timp cât modelul nu e prea casual.

Chiar dacă e vorba de un eveniment informal nu trebuie să păreți nepăsători sau neglijenți, trebuie să se vadă că v-ați dat un pic de interes când ați ales ținuta.


 

Acum că știți detaliile fiecărui tip de ținută veți putea fi pregătiți pentru orice tip de eveniment. Folosiți aceste idei ca un punct de pornire pentru a vă exprima individualitatea. Sunt ca un șablon pe care îl puteți „colora” cum vă place, nu pe care să îl urmați cu strictețe.


 

Ar putea să vă mai intereseze și articolele despre Bune Maniere pentru Invitat, Cum se alege Rochia de Mireasă, Cum se alege Costumul

70 views0 comments

Recent Posts

See All