• The Event Boutique

Nunta Eco


Ce trebuie luat în considerare pentru o nuntă prietenoasă cu mediul înconjurător?

Să ne amintim de cei trei R: Reutilizează, Reciclează și Refuză (sau să Reduci). Refuză tot ce nu e necesar, Reutilizează tot ce se poate și Reciclează tot ce nu se poate folosi altfel.

Tema

E potrivită o temă legată de natură, dar poate fi orice.

Tip de Nuntă

Nuntă personalizată, care poate avea loc în orice anotimp.

Locație

Sală de Recepții, Restaurant sau în Exterior – toate sunt potrivite.

Cromatica

Orice paletă cromatică se poate potrivi, dar cu o temă legată de natură, merg culori naturale, nuanțe pământii și verzui.

Papetărie (Invitații, Numere de Masă, Meniuri etc.)

Refuzați toate detaliile care nu sunt necesare, cum ar fi extra panglici sau decorațiuni. Păstrați invitațiile minimaliste, doar din hârtie, ce se poate Recicla.

Numerele de Masă și Meniurile pot deveni 2-în-1, doar câte unul pe masă, tot din hârtie reciclabilă. Sau Meniul poate fi expus la vedere pe o tablă care poate fi Reutilizată după eveniment pentru altceva. Renunțați la pliantele cu detalii cum ar fi programul nunții sau traseul pentru a ajunge la Locație. În schimb, puteți crea un Site de Nuntă, unde puteți adăuga oricâte detalii doriți despre întregul eveniment. Găsiți mai multe informații pe această temă în articolul despre Site pentru Nuntă.

Meniu

Păstrați Meniul simplu, fără prea multe feluri, pentru ca mâncarea în surplus să nu ajungă să fie aruncată. Prăjiturile rămase de pe masa de deserturi pot fi luate la pachet de invitați. Asigurați-vă că restaurantul sau firma de catering folosește ingrediente naturale, locale și de sezon și că susține fermierii din zonă.

Cereți de la cofetărie un singur tort, care să fie tăiat la bucătărie și împărțit invitaților. (În loc de porții individuale și un tort fals pe care să îl taie mirii, după cum se obișnuiește acum.)

Cadouri pentru Invitați

Oferiți invitaților plante la ghiveci, semințe de flori pe care să le poată planta singuri, ceva util de care să se folosească pentru mult timp sau ceva ce poate fi reciclat. Găsiți mai multe idei în articolul despre Cadourile pentru Invitați.

Cutie de Dar pentru Miri

Folosiți o cutie deosebită pe care o aveți deja sau una decorativă pe care mai apoi să o folosiți acasă pentru a păstra amintiri de la nuntă și alte evenimente.

Album de Amintiri

Puteți folosi un album clasic sau să rugați invitații să vă lase urări video, pe care să le vedeți abia după nuntă.

Decor

Dacă locația are o atmosferă plăcută și un design potrivit temei puteți renunța la decor. Dacă locația e atât de minimalistă încât are nevoie de „ajutor”, mențineți decorul natural (flori, crenguțe, verdeață), reutilizabil (lemn, sticlă, metal) sau reciclabil (hârtie, carton).

Flori

Există opțiunea florilor de hârtie, care pot fi reciclate sau reutilizate pentru alte decoruri. Pot fi folosite și flori la ghiveci, ce pot fi luate acasă de către invitați, la sfârșitul evenimentului. Dar dacă vă doriți flori proaspete puteți face economie Reutilizând aranjamentele de la biserică. Puteți renunța la aranjamentele pentru biserică din prima (oricum ochii invitaților ar trebui să fie în față și pe voi, iar bisericile sunt deja amplu decorate). Și să vă concentrați aranjamentele florale, cu flori de sezon, pe centrul meselor de la locație. Asigurați-vă că apoi, după ce se ofilesc, florile vor fi folosite la compost.

Rochia

Puteți opta pentru o rochie vintage sau una croită dintr-un material vintage. Puteți alege o rochie minimalistă (nu neapărat albă) care să mai poată fi purtată și cu alte ocazii. Alegeți materiale naturale (bumbac, in, mătase, cânepă, lână), preferabil colorate cu pigmenți naturali. Aceleași criterii se pot aplica și costumului mirelui.

Muzica

Muzica trebuie ascultată la un volum decent pentru a evita poluarea fonică.

Foto-Video

Păstrați fotografiile în format digital. Eventual imprimați doar câteva, cele mai preferate, sau o serie pentru bunici (sau alte persoane mai în vârstă care nu se pricep la tehnologie). Echipa video poate înregistra urările invitaților pentru miri, ca un album de amintiri digital, pentru a Reduce consumul de hârtie.


 

Acestea sunt câteva idei de a Reduce, Reutiliza și Recicla pentru o Nuntă Eco. (Care veți observa că se suprapun cu idei de a reduce Bugetul pentru Nuntă). Cine nu își dorește o nuntă personalizată, curată, naturală, fără irosire, care să lase o impresie de inedit invitaților?

 

Mai aveți și alte idei pentru o Nuntă Eco? Lăsați un comentariu mai jos!

 

Ar putea să vă mai intereseze și articolul Nunta de la A-Z.

18 views0 comments

Recent Posts

See All