• The Event Boutique

Lista cu Invitații și Așezarea lor în Sală


Cum se aranjează invitații în sala de nuntă? Ce trebuie luat în considerare?


Lista cu invitații în ordine alfabetică

Aveți nevoie de lista cu invitați pentru multe aspecte ale nunții: numărul total de invitați pentru meniuri, numărul de cupluri pentru cadouri, numărul de copii pentru cadouri speciale, pentru bifat când au primit invitația și când răspund dacă vin la nuntă, numărul de mese necesare la locație, pentru afișul de la intrare, ca fiecare să își găsească ușor locul în sală.

Începeți să scrieți lista pe categorii: - familie apropiată - familie îndepărtată - vârstnici - tineri - colegi de școală, liceu, facultate, muncă, - prieteni - prieteni de familie Iar dintre toți aceștia, notați care sunt comuni și care sunt din partea fiecăruia.

Abia apoi îi organizați în ordine alfabetică. Lista trebuie să fie completă, corectă, cu diacritice, cu mențiuni și sufixe de genul ”,Jr.”, cu cuplurile cu nume de familie diferite scrise pe același rând (eventual la ambele litere inițiale cu care le începe numele la fiecare).

După ce v-ați hotărât care va fi așezarea lor la mese, puteți să o notați pe listă. Puteți să notați cui ați dat invitația (pe măsură ce le dați să bifați, ca să nu uitați pe nimeni), cine v-a răspuns (și cum v-a răspuns, vine sau nu vine, eventual să îi tăiați pe cei care au zis că nu vin , ca să nu vă încurcați) și să scrieți lângă numărul de persoane care vin din acea familie (vă ajută foarte mult când faceți totalul de persoane).

Dacă vor veni invitați cu copii, să vă gândiți câți vor fi, ce vârste și dacă vreți să faceți ceva special pentru ei (cum ar fi colțul copiilor cu cadouri speciale pentru copii, potrivite vârstelor, creioane colorate, baloane, baloane de săpun, cărticele cu jocuri și pagini de colorat, origami etc.). Puteți citi mai multe în articolul despre invitați.

Dacă doriți să aveți domnișoare și cavaleri de onoare puteți citi o listă cu atribuțiile lor în articolul despre persoanele cu importanță la nuntă.

Așezarea la mese


Începeți cu harta sălii desenată pe o suprafață mare (nu trebuie să fie perfect, folosiți ce aveți la îndemână). Aveți nevoie de harta sălii de la locație, pe care să fie clar câte mese vor fi, ce număr vor avea, fiecare de câte locuri și unde vor fi plasate. Să nu uitați de masa tehnică (unde vor mânca dj-ul, fotograful, videograful).

Faceți bilețele cu numele invitaților, puneți biletele pe categorii (cele de la lista a-z, puteți să le atribuiți și culori ca să fie mai ușor de observat). Așezați fiecare categorie la masa la care s-ar potrivi (lipiți-le și dezlipiți-le de câte ori e nevoie, până ați găsit formula perfectă). Mai luați în considerare ce persoane s-ar înțelege bine împreună, dacă au lucruri în comun și vor avea subiecte de discuție (vreți să se simtă bine, în largul lor).

Lista cu invitații ar trebui să fie printre primele lucruri care să le faceți pentru organizarea nunții voastre. Vă ajută în toate celelalte etape de planificare și să vă mențineți ideile în ordine.

Spor la planificat! Și distracție plăcută!

P.S.: Dosarul de Planificare pentru Nuntă (gratuit pentru clienții The Event Boutique) are pagini special create pentru a vă face munca mai ușoară cu Lista de Invitați și Așezarea la Mese. Puteți citi mai multe despre Dosar pe pagina de pe site.

193 views0 comments

Recent Posts

See All