• The Event Boutique

Cum se aleg Materialele pentru Rochia de Mireasă
Care sunt materialele folosite în realizarea rochiilor de mireasă?

Rochiile de mireasă nu vin doar în diferite tipuri de siluete* ci și în diferite tipuri de materiale și culori. Toate cele trei combinate, silueta rochiei, materialul și culoarea, creează rochia voastră de vis.

Aici aveți un mic ghid pentru a distinge între cele mai comune materiale folosite în realizarea rochiilor de mireasă.

Dantelă

Dantela e folosită în combinație cu alte materiale pe o rochie de mireasă pentru că se vede printre broderiile ei. Datorită tesăturii deschise și a texturii delicate e folosită în general pentru detalii.

Există diferite varietăți de dantelă. Chantilly e cea mai preferată opțiune datorită detaliilor complexe și a texturii ușoare. Venise e o dantelă mai groasă și mai brută și e mai des folosită în anotimpul rece. Alençon e o broderie florală pe o plasă foarte fină.


Chiffon

Chiffon e un material transparent, foarte ușor, fragil, folosit pentru a adăuga straturi și volum rochiilor, mai ales deasupra fustei.Mătase

Mătasea e unul dintre cele mai scumpe materiale pentru rochiile de mireasă. E un material natural, provenit de la viermele de mătase. Are o culoare albă naturală și un aspect curat cu o textură plăcută.


Satin

Satinul e un material neted, fin cu un luciu natural. E versatil și durabil, potrivit pentru drapaje dramatice. Pentru că e un material greu, e preferat pentru rochii în anotimpul rece.


Organza

Organza e un material foarte ușor și transparent, care își menține forma mai bine decât chiffon-ul. Textura lui delicată îl face potrivit pentru a adăuga straturi fustelor, sau pentru voaluri.


Tulle

Tulle-ul e un material voluminos, ușor, aerat, cu țesătură deschisă. E cel mai des asociat cu tutu-urile de balerină. În general e compus din mătase și nylon. Datorită faptului că adaugă volum, e cel mai des folosit la rochiile tip prințesă (de bal).


Charmeuse

Charmeuse e un material ușor, transparent, mătăsos și fin. E folosit mai ales pentru rochii pe corp, pentru că se așează pe liniile corpului.


Alte Detalii

Materialelor textile se pot adăuga și alte detalii cusute sau lipite pe rochie:

Appliqué-uri (bucăți de material de diferite forme sau texturi aplicate deasupra materialului principal)

Perluțe (naturale sau artificiale)

Paillette (de diferite forme și mărimi)

Broderii (de diferite stiluri, nivel diferit de detalii)

Mărgeluțe (de sticlă sau alt material pe bază de plastic)

Cristale (de diferite calități)

Pene (naturale sau artificiale).

* Descoperiți mai multe despre tipurile de siluete ale rochiilor de mireasă în Dosarul de planificare pentru Nuntă The Event Boutique, unde sunt toate ilustrate și explicate. Dosarul e oferit gratuit, în format .pdf (tip formular, completabil) tuturor clienților The Event Boutique

Ar putea să vă intereseze și articolele despre Cum se alege Rochia de Mireasă și Care sunt Nuanțele de Alb pentru Nuntă

19 views0 comments

© 2018 by The Event Boutique. Cluj-Napoca

  • Facebook - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle
  • insta icon