• The Event Boutique

Cum se aleg Fotografii și Videografii


Cum se alege fotograful și videograful?

Estetica În primul rând trebuie să vă placă ce prezintă în portofoliu (online sau într-o întâlnire față-în-față). Dar cel mai important e să fiți pe aceeași lungime de undă cu cei de la foto-video – să aveți gusturi similare și să înțeleagă ce vă doriți. Trebuie să vă simțiți în largul vostru cu ei, nu doar pentru a ieși natural în cadre, dar și pentru a putea comunica liber despre așteptările pe care le aveți (nu doar cadrele pe care le vedeți esențiale, dar și cele pe care poate nu ați vrea să le surprindă). Data Disponibilitatea echipei în funcție de data aleasă pentru eveniment este primul lucru pe care trebuie să îl verificați odată ce ați găsit un fotograf sau videograf care să vă placă.

Bugetul Apoi e importantă încadrarea ca preț în buget. Oferta de servicii disponibile: album, montaje, număr de fotografii și ore de filmare, sesiune de logodnă sau save-the-date (ante-nuntă), sesiune trash-the-dress (post-nuntă) și cum se raportează la preț. Aceasta se mai poate negocia (de exemplu, dacă ei nu au în pachet opțiunea de sesiune post-nuntă și disponibilitatea pentru călătorii, dar voi vreți o sesiune după nuntă într-o locație înafara orașului, sigur se poate negocia o soluție convenabilă pentru toți). Locația Dacă echipa preferată nu are sediul în zona evenimentului vostru, dar este disponibilă pentru călătorii, mai mult ca probabil va trebui să le asigurați transportul și cazarea. Dacă echipa e din zonă, probabil au mai lucrat la locația voastră. Întrebați dacă sunt familiarizați cu locația sau dacă o vor vizita în avans. Acest aspect nu e important (ajută doar la stabilirea cadrelor în prealabil) pentru că fotografii și videografii profesioniști ar trebui să fie destul de flexibili pentru a descoperi cadrele și locurile potrivite pentru ele spontan.

Invitați În funcție de numărul de invitați și de mărimea locației s-ar putea ca fotograful și videograful să aiba nevoie de unul sau mai mulți asistenți pentru a surprinde evenimentul din toate unghiurile și pentru a prinde micile momente dintre invitați în colțuri diferite ale sălii. Meniul Nu uitați să numărați și echipele foto-video, dj-ul sau formația muzicală la numărul final de meniuri comandate. Și să le pregătiți o „masă tehnică” la locație, aproape de o priză, unde să își poată reîncărca bateriile, să mănânce și să își păstreze echipamentul de rezervă etc. Programul Echipele foto-video (la fel ca dj-ul sau formația) au nevoie de programul zilei evenimentului, pe ore, cu mențiunea locațiilor (recepție, ceremonie sau altele) și cu atenționare cu privire la momentele speciale care trebuie surprinse, chiar dacă acestea urmează să fie surpriză pentru invitați. Astfel cu toții vor fi pregătiți să fotografieze, filmeze sau să anunțe momentul.

Alegerea echipei foto-video e foarte importantă pentru că vă asigură înregistrarea amintirilor din ziua voastră specială. Ei pot să surprindă atmosfera și toate detaliile atent alese în perioada de organizare.

#planificare #eveniment #botez #traditii #nunta

24 views0 comments

Recent Posts

See All