• The Event Boutique

Cum se alege Muzica pentru Nuntă


Cum se alege între DJ și formație? Cum se alege muzica?

Muzica e foarte importantă pentru atmosfera evenimentului, aici sunt câteva sugestii care să vă ajute în alegeri.

În primul rând, fie că optați pentru DJ sau formație, trebuie să îi vedeți „în acțiune”, dacă nu puteți participa la un eveniment unde prestează ei, măcar în videoclipuri online. Aceasta vă va răspunde la multe dintre întrebări. Nu vă puteți baza doar pe recomandări, pentru că gusturile diferă foarte mult. Un DJ bun sau o formație bună știe să „citească” atmosfera din sală și să aleagă melodiile potrivite fără a-și impune propriile preferințe și gusturi și are un repertoriu vast din care să facă selecțiile.

DJ sau Formație (Avantaje și dezavantaje)

DJ: Avantaje - melodii deja cunoscute și îndrăgite - pauze mai rare, în care muzica continuă să meargă - repertoriu posibil nelimitat - mai accesibil ca preț și disponibilitate - doar o persoană în plus la meniu

Dezavantaje – suita de melodii poate deveni clișeică - depinde de curentul electric și aparatură

Formație: Avantaje - sunet nou, deosebit - muzică live care denotă un eveniment special - atmosferă inedită - pot cânta și pe durata unei pene de curent Dezavantaje - pauze mai dese, în care va merge muzică înregistrată - repertoriu mai limitat - mai multe persoane în plus la meniu - posibil mai costisitor

Având în vedere plusurile și minusurile, doar voi puteți decide care variantă vi se potrivește mai bine – DJ, formație sau o combinație între cele două.

Muzica

Se discută neapărat cu DJ-ul sau formația melodiile pentru momentele speciale (sosirea voastră în sală, primul dans, tăierea tortului, alte dedicații sau momente speciale) și melodiile total interzise (pe care nu le vreți la nuntă, sau nu le suportați în general). Puteți veni voi cu idei, cu melodii care au o semnificație specială pentru voi, sau să acceptați sugestiile lor. Oricum, acestea ar trebui să vă reprezinte pe voi ca și cuplu. Muzica pentru dans trebuie să fie destul de antrenantă pentru a-i ridica pe invitați pe ringul de dans. Iar cea pentru masă liniștită, pentru a crea o atmosferă relaxată, bună pentru digestie. Ambele feluri ar trebui să se extindă pe o serie mai variată de genuri, pentru a nimeri preferințele cât mai multor invitați. Totuși, nu ar trebui să fie ceva ce nu vă place sau nu vă reprezintă. Până la urmă, nu puteți mulțumi pe toată lumea.

#sfaturi #nunta #eveniment #botez

 

Ar putea să vă mai intereseze și articolul despre Idei de Melodii pentru Primul Dans al Mirilor

67 views0 comments

Recent Posts

See All