• The Event Boutique

Sfaturi pentru Planificarea unei Nunți de Succes


De unde se începe planificarea nunții? Puneți-vă întrebările: Ce? Când? Unde? Cine? Cât?.

Ce fel de nuntă vă doriți, care va fi tema? Când doriți să aibă loc nunta, ce dată? Unde să aibă loc, ce biserică și ce locație? Cine vă vor fi nași (domnișoare și cavaleri de onoare etc.)? Cine va fi invitat, câte persoane? Cine vor fi furnizorii de servicii? Cât sunteți dispuși să cheltuiți, care va fi bugetul?

Odată ce răspundeți la aceste întrebări sunteți pe calea cea bună cu începutul planificării și organizării. Apoi urmează răspunsul la întrebarea ”Cum?”

Cum se planifică o nuntă unică și personalizată Nu vă cramponați de ideile preconcepute legate de ce înseamnă potrivit sau nu pentru nuntă.

Mai degrabă întrebați-vă dacă e potrivit pentru voi, dacă vă place, dacă merge cu tema, locația și unitatea evenimentului ca ansamblu.

Crează atmosfera pe care o doriți? Vă ajută să creați amintiri frumoase alături de cei dragi?

Dacă gândiți așa aveți șanse mai mari să aveți o nuntă unică, personalizată, de care își va aminti toată lumea cu plăcere și care vă va descrie pe voi. Pentru că nu puteți multumi pe toată lumea, gândiți-vă în primul rând să vă placă vouă. (Nu ați servi niște musafiri cu ceva ce vouă nu va place, nu?)

Apoi gândiți-vă ce preferinte și afinități s-ar putea să aibă invitații voștri (sunt persoane apropiate vouă, așa că voi trebuie să îi cunoașteți). Până la urmă, vreți ca toată lumea să se simtă bine și să plece cu amintiri frumoase.

Nu foarte multe persoane sunt încantate să participe la nunți, pentru că de fiecare dată e aceeași poveste... Așa că de ce să nu ii surprindeți cu ceva deosebit? Poate fi vorba de decor, muzică, meniu sau moment special...

Puneți-vă în postura invitatului: ce v-a facut plăcere și ce ați reținut de la alte nunți? ce v-ar plăcea la o nuntă, ca invitați, și nu ați văzut încă?

Dacă cineva comentează că nu i-a placut ceva, nici nu merită să îl băgați în seamă. Înseamnă că acea persoană nu înțelege că acesta e momentul vostru și dacă ține la voi ar trebui să se bucure împreună cu voi și pentru voi... Voi veți fi împăcați că ați realizat ceva ce să vă placă și vă veți aminti ziua nunții toată viața.

Cum să evitați stresul Chiar și perioada de pregătiri e o experiență importantă, de care veți avea parte o singură dată în viață. Și e mai lungă decât nunta în sine, așa că trebuie să vă bucurați și de ea...

Doar o dată veți alege muzica, tortul, florile pentru nunta voastră. Și în multe cazuri va trebui să faceți compromisuri. Hotărâți-vă împreună unde nu vă puteți răzgândi și unde puteți să faceti acele compromisuri. Unele lucruri vor fi mai costisitoare decât vă așteptați, nu găsiți exact ce doriți, nu vă ajunge timpul să rezolvați ce ați fi vrut. Înlocuiți ce puteți cu varianta cea mai bună posibilă, mutați din buget de la o categorie la alta ca să echilibrați totul.

Trebuie să minimizati stresul. Așadar, cu cât rezolvați mai multe mai din timp, cu atât e mai ușor pentru voi.

Țineți minte că invitații nu știu ce ați vrut voi neapărat (de exemplu: vroiați flori roșii, când defapt florăria v-a adus flori vișinii.). Nu e o tragedie dacă lucrurile nu merg exact cum v-ați dorit. Atâta timp cât totul arată bine, le va plăcea și vor aprecia. Poate chiar și vouă să vă placă mai mult noua variantă...

În ziua nunții să nu vă supărați pentru detalii, dacă ceva nu se întâmplă așa cum v-ați așteptat. Ziua trece foarte repede (știu că e un clișeu, dar e adevărat)! Bucurați-vă de fiecare moment pentru că aceasta va fi o experiență unică pentru voi. Peste ani vă veți aduce aminte de atmosferă, cum v-ați distrat și v-ați simțit bine, emoționați și veseli alături de cele mai importante și dragi persoane din viața voastră. În vreo doi ani nici nu vă veți aduce aminte cât a costat vinul sau că vecina mătușii a stat îmbufnată într-un colț toată seara... Concluzie E important să găsiți un echilibru între a va gândi că e vorba doar despre o zi și nu merită să vă stresați extraordinar pentru ea, și că e întradevăr o zi foarte deosebită, care trebuie să vă placă și să vă reprezinte. Ca să iasă ceva personalizat trebuie să vă implicați. Trebuie să faceți compromisuri și să mai lăsați unul de la altul...

În viață vă veți confrunta cu problelme mai mari decât cele care se ivesc pentru a pregăti o nuntă și nu merită să vă certați sau să vă consumați pentru detalii.


#sfaturi #nunta #planificare

88 views0 comments

Recent Posts

See All