• The Event Boutique

Invitații


Pe cine și cum invităm la nuntă?

Puteți începe prin a scrie o listă pe categorii: familie apropiată, familie îndepărtată, vârstnici, tineri, colegi de școală, liceu, facultate, muncă, prieteni, prieteni de familie - iar dintre toți aceștia care sunt comuni și care sunt din partea fiecăruia. Ideal ar fi să le oferiți tuturor invitația împreună, față-în-față. Dar cel mai probabil le veți da pe fiecare individual (doar unul dintre voi), prin membrii de familie sau prin poștă. Odată ce le dați invitația îi bifați, iar când vă răspund îi marcați cu numărul de persoane care urmează să vină la nuntă, sau îi tăiați de pe listă dacă nu vor participa. Așa e cel mai ușor și rapid să țineți evidența invitaților.

Cum evităm situațiile neplăcute?

Persoanele care e acceptabil să nu le invităm la nuntă

În general, la un astfel de eveniment, puține ar fi persoanele care să fie excluse de pe lista de invitați. Totuși, în viață nu totul e simplu. Astfel, nu sunteți obligați să invitați cunoștințe, vecini pe care abia îi vedeți, colegi de muncă ce nu vă sunt și prieteni, colegi de școală sau facultate cu care nu mai țineți legătura, persoane care nu v-au invitat la rândul lor, membrii din familia mai îndepărtată cu care nimeni din familia apropiată nu mai ține legătura de ani buni, persoane cu care ați rupt legătura în urma unei cerți, care v-au cauzat în mod conștient o insultă nemaipomenită, ca să nu mai menționăm foști, orice persoană care v-ar face pe voi sau pe cei dragi vouă să nu se simtă bine la acest eveniment important. Acum ar fi și un moment bun pentru a repara relații pierdute, pentru a strânge legătura cu cineva oferindu-i o invitație. Fiecare situație e unică și are nuanțele ei, așa că voi ar trebui să decideți cum e cel mai bine pentru voi.

Persoanele pe care nu doriți să le invitați, dar așteaptă o invitație

Trebuie să le explicați, cât mai diplomat, că evenimentul va fi unul restrâns și intim și vor participa doar familia și prietenii foarte apropiați

Invitații Copii

  • Dacă doriți să invitați copii la eveniment, le scrieți numele, alături de numele părinților, pe plicul cu invitația, sau pur-și-simplu scrieți numele de familie (”Familia Ionescu”)

  • Pentru invitații copii e frumos să pregătiți o masa specială cu jocuri, creioane și cărți de colorat, dulciuri și chiar mici cadouri, potrivite pentru vârstele copiilor ce vor fi prezenți, eventual chiar să angajați sau să desemnați o care să se ocupe de ei, să îi supravegheze, să conducă activitățile

  • Dacă nu doriți copii la eveniment, scrieți pe plicul cu invitația doar numele persoanelor pe care doriți să le invitați (părinții). Dacă vi se pare că această soluție e prea subtilă și invitații nu ar înțelege sugestia, există și altă variantă. Puteți să vorbiți cu aceștia din vreme, explicându-le că evenimentul e destinat doar adulților, să le dați destul timp pentru a găsi pe cineva care să stea cu micuțul. Odată ce vă decideți ca evenimentul să fie fără copii nu faceți excepții pentru alți invitați, pentru că riscați să îi insultați pe cei care v-au respectat dorința.

  • Dacă doriți copii mai mari, dar nu și pe cei foarte mici, faceți o delimitare clară în ceea ce privește vârsta. Scrieți pe plicul invitației doar numele celor pe care îi invitați, iar dacă familia are și copii mai mici care nu vor fi invitați, explicați-le că evenimentul va fi destinat doar adulților și copiilor de la ... ani în sus.

  • Dacă invitați adolescenți puteți oferi celor de peste 14-16 ani invitații separate cu toate că locuiesc cu părinții (pentru că acestora le place să fie tratați ca adulți)

Invitații Plus-Unu

  • Dacă doriți să oferiți unora dintre invitații voștri oportunitatea de a veni cu încă o persoană (căreia nu îi știți numele) scrieți pe plicul cu invitația numele acestuia ”și Invitat ”

  • Dacă nu doriți să invitați și +1 la eveniment, faceți o delimitare clară în acest sens. Trebuie să invitați și soții invitaților voștri, deasemenea logodnicii sau partenerii de viață care locuiesc împreună cu aceștia. Nu sunteți nevoiți să invitați iubiții și iubitele invitaților, mai ales dacă nu sunt împreună de multă vreme, sau relația nu e foarte serioasă.

 

Ar mai putea să vă intereseze și articolul despre Lista cu Invitați și Așezarea în Sală


#nunta

37 views0 comments

Recent Posts

See All